مقوله ازدواج یک چالش است که اکثر جوانان امروز به نحوی با آن درگیر هستند و اولین مورد آن انتخاب نوع ازدواج می باشد. این چالش باعث شده که اکثر جوانان با خانوادۀ خود در مورد این موضوع تفاوت نظر دارند و گاهی هم به اختلاف برمیخوردند. در واقع بیشتر جوانان نسل امروز که در سن ازدواج هستند ازدواج مدرن را به ازدواج سنتی ترجیح میدهند. درحالی که دیدگاه برخی از خانوادهها، متفاوت از فرزندانشان است. با این اوصاف، ما قصد داریم در این مقاله تفاوت این دو نوع ازدواج را بررسی کنیم و مزایا و معایب آنها را بسنجیم.
مزایای ازدواج به روش سنتی :
۱- معمولا به علت اینکه ازدواج سنتی از درون خانواده ها شکل میگیرد کمتر دچار اشتباه و مشکلات می شود. زیرا در چنین ازدواجی معمولا بر اساس تعقل و تجارب بزرگترها این ازدواج ها شکل میگیرد. در این روش زوجین در ابتدا زوجین در بازه زمانی مشخصی نسبت به هم به شناخت دقیق و کاملی دست پیدا می کنند و در صورت توافق طرفین در صورت ادامه یافتن رابطه و آشنایی به همدیگر علاقمند می شوند.
۲- خانواده ها با تحقیق و پرس و جو در مورد شخص مورد نظر و شناختی که نسبت به آنها دارند، تصمیم گیری صحیح تری می توانند به جوانان خود ارائه دهند.
۳- ضمن ایجاد امنیت و همچنین ایجاد فضایی مناسب، امکان به تفاهم رسیدن را در زوجین فراهم می کنند.
معایب ازدواج به روش سنتی :
۱- یکی از معایب این روش بخصوص در جوانان امروزی این است که انتخاب های آنان با انتخاب های خانواده مغایر هست.
۲- برخی مواقع پدر و مادر و خانواده در مورد همسر آینده فرزندان خود تصمیم گیری میکنند که در این موارد توجهی به انتخاب فرزندان نمی کنند.
۳- در صورتی که حس و عشقی بین طرفین نباشد ممکن است بعد از ازدواج به مشکلات جدی برخورد کنند.
۴- ممکن است ازدواجی کاملا منطقی، تا زمانی که به شناخت طرفین منجر شود باعث ایجاد شکاف در بین زوجین شود. لزوما هر انتخاب منطقی، انتخابی عاقلانه محسوب نمی شود.
شاید برای شما جالب باشد : خدمات مجالس در تهران
ازدواج مدرن :
امروزه تمایل به ازدواج مدرن نسبت به سنتی در جوانان بیشتر شده است و برخی از خانوادهها هنوز با این روش مخالف می باشند و نمی توانند قبول کنند که فرزندشان بدون انتخاب آنها برای ازدواج تصمیم گیری نماید. بنابر این مزایا و معایب ازدواج مدرن را با هم بررسی میکنیم :
مزایای ازدواج به روش مدرن :
۱- آشنایی و شناخت زوجین در ازدواج یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید توسط هر دو طرف جدی گرفته شود. در روش ازدواج مدرن به علت اینکه طرفین، مدت زمان بیشتری را با هم میگذرانند معمولاً شناخت بیشتری نسبت به هم پیدا میکنند.
۲- یکی از مزیت های دیگر این نوع ازدواج این است که هر طرف میتواند شخصی را که سازگاری بیشتری از نظر روحی و یا شخصیتی با وی را دارد انتخاب کند.
۳- در ابتدا علاقۀ زیادی بین طرفین وجود دارد و هر دو طرف با عشق ازدواج میکنند. موردی که یک شمشیر دولبه است و همان قدر که میتواند باعث ازدواج موفق باشد، می تواند خطرناک هم باشد.
۴- مداخله خانواده ها در ازدواج مدرن کمتر بوده و دو طرف با آرامش بیشتری میتوانند با هم زندگی کنند.
معایب ازدواج به روش مدرن :
۱- در کنار تمامی این مزایا، معایبی هم برای روش سنتی ازدواج وجود دارد:
۲- علاقه دوست داشتن بیش از حد میتواند چشم دو طرف را به روی مشکلات ببندد و درنتیجه آنها را پس از ازدواج، با چالشهای زیادی مواجه کند مشکلاتی همچون نداشتن درآمد کافی یا حتی شغل برای آقایان از این قبیل مشکلات می باشند.
۳- درعینحال ممکن است دو طرف از لحاظ سطح زندگی با هم اختلاف زیادی داشته و آن را نادیده گرفته باشند، مسئلهای که میتواند اختلافات جدی را برای آنها به وجود آورد.
۴- مخالفت خانوادهها، بهویژه خانوادههای سنتی، با این روش ازدواج را هم باید یکی دیگر از معایب ازدواج مدرن دانست که در اغلب موارد باعث پنهانکاری دو طرف از خانوادهها و کشمکش زیاد آنها میشود.
بهترین راه کدام است؟
بهترین و معقولترین راه این است که با توجه به شرایط، ازدواج زوجین ترکیبی از هر دو روش سنتی و مدرن باشد. اگر طرفین به هم معرفی شده و آشنایی بین آنها صورت گرفته و مراحل اولیه خواستگاری به روش سنتی انجام شده است، بهتر است که خانوادهها زمان آشنایی بیشتری به فرزندان خود بدهند تا حد مناسبی از تفاهم بین آنها صورت بگیرد. بهانههای مختلفی مثل حرف مردم نباید باعث شود که دو طرف، بدون بررسی درست، یک ازدواج ناموفق را در آینده تجربه کنند. در صورتی هم که مراحل اولیه آشنایی به روش مدرن انجام شده، بهتر است خانوادهها هم در جریان روابط دو طرف قرار بگیرند و با راهنمایی فرزندان، به آنها کمک کنند.
در گذشته ازدواج جوانان بیشتر در سنین پایین صورت میگرفت اما امروزه نسبت به گذشته و باتوجه به شرایط اقتصادی جامعه، سن ازدواج بالاتر رفته است. خانوادهها برای هر جوانان، مهمترین دارایی و امنیت او می باشد، پس اگر درخصوص روش ازدواج یا طرف مقابل خود با خانواده به چالش خوردهاید، سعی کنید با روشهای منطقی نظرات خود را به هم نزدیک کنید و حمایت عاطفی آنها را از دست ندهید.
عشق و همراستا بودن دو مورد مهمی هستند که باید با هم باشند. ابراز عشق و علاقه در ازدواج مدرن یا تفاهم خانوادگی در ازدواج سنتی نمیتواند تضمینی برای ازدواج موفق باشد. مشاوره و راهنمایی را در هر مرحله اولویت خود قرار دهید. شما بهعنوان کسی که در رابطه هستید، معمولاً به همۀ زوایای آن اشراف ندارید؛ درنتیجه، همفکری میتواند در این زمینه کمک زیادی به شما کند.