زمان مناسب برای ازدواج
زمان مناسب برای ازدواج زن و مرد زمانی است که باید هر دو از نظر عقلی و ذهنی و تفکر به رشدی برسند، که بتوانند به راحتی از والدین و خانواده خود جدا شوند و تشکیل خانواده دهند. در این بین باید بتوانند روی پای خودشان ایستاده و جایگاه خوبی در بازار کار داشته باشند، تا بتوانند درآمد قابل قبولی جهت چرخاندن زندگی داشته باشند. جوانانی که قصد ازدواج دارند باید صمیمیت عاطفی و جنسی را در یک رابطه پایه ای و با تعهد تجربه کنند، و بتوانند با افراد در سن های مختلف رابطه دوستانه برقرار کنند و قدرت پذیرش نقش همسر و به دنبال آن پدر یا مادر بودن را از ابعاد مختلف روان شناختی و زیستی دارا باشند.
ازدواج و دغدغه های فکری
ازدواج یکی از دغدغه های فکری اکثر جوانان ما می باشد. محققان و روانشناسان زیادی در مورد موضوع مهم ازدواج و این که چه زمانی برای ازدواج مناسب است، تحقیقاتی را انجام داده اند، اطلاعات زیادی را از تجزیه و تحلیل پاسخ پرسشنامه های گرفته شده در میان افراد بدست آورده اند. اما این آمارها حتما در همه موارد درست نیستند. موضوع ازدواج مانند بسیاری از موارد دیگر داری استثنائات بسیاری است و نمی توان به یک پاسخ روشنی در مورد بهترین زمان ازدواج رسید. عده ای معتقد هستند امر ازدواج مثل یک هندوانه در بسته است و در این راه شانس هم بسیار نقش اساسی دارد.
سن دقیق ازدواج به عوامل مختلفی ارتباط دارد که شامل بلوغ جسمی و فکری، توانایی کسب درآمد، پیشرفت تحصیلی و…، است.اما اعتقاد عمومی بر این است که بهترین زمان برای ازدواج بعد از بیست سالگی است، زیرا در این سن زندگی افراد از ثبات بیشتری برخوردار خواهد بود.
یکی از تحقیقات نشان می دهد که بهتر است افراد در بین سن های ۲۸ تا ۳۲ سالگی ازدواج کنند. این تحقیق و مطالعه توسط نیک ولفینگر، جامعه شناسی دانشگاه یوتا امریکا، انجام پذیرفته و توسط موسسه مطالعات خانواده منتشر شده است. ایشان معتقد است افرادی که سن ازدواج می کنند، احتمال جدا شدن آنها در سال های بعد زندگی مشترکشان بسیار پایین تر است.
از طرفی دیگر جامعه شناسان دیگری معتقد بوده اند که هر چه سن بالاتر برود و مدت زمان بیشتری صرف پیدا کردن فرد مناسب شود. منجر به انتخاب موفق تر و رابطه ای بادوام تر خواهد شد و در نتیجه زوج ها کمتر به مشکلات بر خواهند خورد.
داده های جمع آوری شده، تجزیه و تحلیل نشان داده است. هرچه سن ازدواج از اواخر بیست تا اوایل سی سالگی باشد احتمال طلاق کمتر است.
همچنین هرچه به سمت اواخر سی سالگی و اوایل چهل سالگی می رسیم درصد طلاق دوباره افزایش پیدا می کند.
بلوغ جسمی و جنسی و بلوغ عقلی و فکری از اولین و موثرترین عوامل شروع هر زندگی مشترک است. تفاوت سنی بین دختر ان و پسران از مسائلی است که همیشه مطرح بوده است. در حال حاضر می توان گفت: میانگین سن ازدواج در سراسر جهان برای دختران از ۲۲ تا ۲۷ سالگی است. برای پسران از ۲۶ سالگی به بعد است. روان شناسان و محققان اختلاف سنی ۴ تا ۷ سال را بین دختران و پسران مناسب می دانند. در مواردی نیز تفاوت سنی موفقیت آمیزی داریم.
توجه کردن به این موضوع که زن و مرد نباید نسبت به همدیگر فاصله سنی زیادی داشته باشند مهم هست. وجود فاصله سنی زیاد در ازدواج ها، آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایر عوامل در پی دارد. در شرایطی این نوع ازدواج ها یا شکست میخورند و یا با یک عمر سازگاری به اجبار در پی خواهد داشت. مخصوصا در عوامل فرهنگی جامعه ما اکثرا با عدم خوشبختی زن همراه می شود.